به گزارش قدس آنلاین، رئیس شورای عالی دولت لیبی گفت که نیروهای وفاق ملی لیبی در حال حاضر در بهترین وضعیت خود هستند و کشورهای حامی حفتر متوجه شدند که دل بستن به حفتر رهاوردی جز باخت و شکست نخواهد داشت.
«خالد الشمری» در گفتوگو با شبکه «الجزیره» گفت: «کشورهایی غربی کانالهای تماس با دولت وفاق را گشودند در حالی که امارات هنوز به حفتر امید بسته است».
المشری گفت: «نیروهای دولت وفاق ملی لیبی سلاح و تجهیزاتی را در پایگاه هوایی الوطیه یافتند که متعلق به کشورهایی نظیر فرانسه، روسیه و امارات بود».
یک مقام بلندپایه دولت لیبی هم گفت که شورای ریاستی همچنان برای بررسی اقدامات آتی در حال برگزاری جلساتی است و این شورای به طرح و برنامه نظامی خود ادامه میدهد تا تسلط بر همه خاک لیبی را تکمیل کند.
نیروهای دولت وفاق ملی در غرب لیبی امروز از سلطه بر پایگاه هوایی «الوطیه» و خروج نیروهای تحت فرماندهی ژنرال «خلیفه حفتر» از آن خبر دادند.
پایگاه الوطیه، پایگاه الوطیه بزرگترین پایگاه نظامی واقع در ۱۴۰ کیلومتری جنوب غربی طرابلس است و یکی از مهمترین پایگاههای استراتژیک تحت سیطره نیروهای حفتر در غرب بود.
کشور لیبی از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبهنظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت میکند.
حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبهنظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.
انتهای پیام/
نظر شما